Fitnessfokus och koppling till Oneplusmobilerna

Oneplus Watch – nu är den officiellt lanserad

Nu är Oneplus första smartklocka officiellt lanserad. Den heter Oneplus Watch och, lovar Oneplus, ska vara enkel att integrera tillsammans med andra Oneplus-produkter, framförallt telefonerna då.

Publicerad Uppdaterad

Funktionerna kretsar kring träning och hälsa och direkt från klockan ska du även kunna ringa och ta emot samtal samt få appnotiser från din telefonen, notiser du även ska kunna svara på från klockan. 

När vi pratar smartklockor ställs ju ofta funktionerna mot batteritiden och Oneplus Watch har lång batteritid, samt dessutom snabbladdning. På fem minuter ska du kunna få ström i klockan för en hel dag och med 20 minuters laddning ska det räcka en hel vecka. Klockan har totalt en batteritid på upp till två veckor enligt Oneplus, eller en vecka för mer flitiga användare. Troligen beror det här i stor utsträckning på hur mycket du tränar och använder klockans GPS.

Utöver GPS och självklart puls så kan klockan mäta syresättningen i blodet, din sömn, hastighet, stress och andning samt SWOLF-värde för simning. Du kan även få påminnelse om att ställa dig upp regelbundet och du får varning om hjärtfrekvensen ökar på ett farligt sätt. Alla data som klockan samlar in kan du sedan få analys av och se i sin helhet i Oneplus Health-appen. Utöver att svara på samtal från telefonen och svara på meddelanden och appaviseringar i klockan kan klockan även styra Oneplus teveapparater. Somnar du framför teven stängs teven av efter en halvtimme opch klockan kan, när du är vaken, även användas som fjärrkontroll till teven.

Skärmen är på 1,36 tum med 361 pixel per tum och är rund. Det finns 50 olika urtavlor att välja mellan men du kan även göra en egen med ditt eget foto. Klockan har över 100 träningslägen för olika sporter och kan automatiskt känna av och starta träning för löpning, om du själv glömmer att aktivera ett träningspass.

Vattentålighet enligt IP68 och ATM5 finns så klockan ska klara fukt och damm. Du kan lagra musikfiler på klockan, det finns 2 GB lagringsutrymme tillgängligt, så du kan lyssna på musik direkt från klockan till ett par trådlösa bluetoothlurar. 

Mer än så får vi tyvärr inte veta om klockan ännu. Oneplus säger inget om hur den fungerar om din telefon inte är en Oneplus men meddelar att mer ingående information om klockan kommer släppas framöver, fram till säljstarten får man anta. Vi vet även att klockan inte använder Android Wear, utan är ett RTOS-baserat system.

Oneplus Watch släpps alltså inte nu direkt, men kommer kunna förhandsbokas från den 14 april för att sedan börja säljas den 26 april. Priset är 1690 kronor. 

Klockan släpps även i en begränsad upplaga kallad Oneplus Watch Cobalt Limited Edition, då med kobolt i boetten och safirglas över urtavlan.