Matlagning och träning istället för porr

Onlyfans släpper app och förbjuder sexuellt innehåll – ångrar sig sedan

Tjänsten Onlyfans har vuxit särskilt under pandemin men byter nu inriktning.

Publicerad Uppdaterad

Onlyfans är en webbplats som låter privatpersoner och kändisar sälja bilder och filmer på sig själva och fram till nu har innehållet framförallt varit av sexuell karaktär. Tjänsten är kontroversiell och i Sverige menar polisen att Onlyfans kan vara en inkörsport till prostitution. En dokumentär om Onlyfans på SVT Play har nyligen släppts och BBC har berättat om fall där minderåriga ljugit om sin ålder vid registreringen och kunnat tjäna hundratusentals kronor på att sälja nakenbilder av sig själva. 

Nu har Onlyfans tagit ett kliv från den inriktning som de varit framgångsrika med och släppt appar för både Ios och Android, appar där man istället för pornografi fokuserar på videos med instruktioner för matlagning, tennis, andra former av träning, musik och humor. Det sexuella innehållet på sajten har tidigare satt stopp för att finnas i de stora appbutikerna. Appen de släppt heter ONTV och där är alltså sexuellt innehåll portat. Det här visar sig nu vara första steget för Onlyfans att helt förbjuda sexuellt innehåll. Från och med den 1 oktober i år förbjuder Onlyfans helt det sexuella innehåll som sajten till stor del består av. Ompositioneringen kommer samtidigt som Onlyfans enligt Bloomberg tagit in nytt kapital i bolaget och då även sett över bolagets inriktning och framtid.

Uppdatering: I en senare uppdatering har Onlyfans dragit tillbaka förbudet. Appen de släppt kommer dock troligen att vara utan sexuellt innehåll eftersom appbutikernas regler kräver det.