Surfa snabbare med Chili

Operatören Chili släpper 5G-abonnemang

Nytt abonnemang trycker gasen i botten, medan befintliga abonnemang ligger kvar på 4G.

Publicerad Uppdaterad

Mobiloperatören Chili meddelar att man lanserar 5G i sitt mobilnät och inkluderar de abonnemang som kallas Full Fart för mobilabonnemang, mobilt bredband samt för kunder med det gamla fri surf-abonnemanget. Precis som tidigare abonnemang erbjuds obegränsad datamängd inom Sverige men olika maximala hastigheter där kunderna kan välja mellan hastigheterna 1 Mbit/sek, 10 Mbit/sek och 100 Mbit/sek. I och med 5G blir det möjligt med hastigheter som enligt Chili under optimala förhållanden kan komma upp i över 1000 Mbit/sek, men med normala hastigheter mellan 100-600 Mbit/sek.

Det är dock enbart det nya abonnemanget som kommer att få tillgång till 5G, då de övriga abonnemangen inte erbjuder hastigheter som drar nytta av 5G-hastigheter.

Det ordinarie priset på Full Fart-abonnemanget ligger på 399 kronor/månad, men har just nu ett introduktionspris på 249 kronor/månad i tre månader. Det tillgängliga 5G-nätet håller hela tiden på att byggas ut, och om du vill undersöka vilka områden där Chili erbjuder 5G idag finns länken till deras täckningskarta nedan.

Källa