1
1
https://www.mobil.se/nyheter/operatoren-mybeat-byter-fran-telias-till-telenors-nat
569913
Nyheter
falskt
Går tillbaka för 5G

Operatören Mybeat byter från Telias till Telenors nät

Den virtuella operatören Mybeat använder idag Telias mobilnät, men har beslutat att i mars byta till Telenors, det nät man lämnade för bara några få år sedan.

I ett meddelande till sina kunder berättar operatören Mybeat att de från och med mars i år byter nät från Telia till Telenor. Anledningen är enligt bolaget att de med Telenor som nätpartner istället för Telia ska kunna erbjuda tjänster som wifi-samtal och 5G, samt billigare abonnemangspriser och annat. 

Mybeat som operatör startade för ungefär fem år sedan, då med Telenor som nätleverantör. De är en uppstickare som försöker skilja sig från de övriga till exempel genom att erbjuda fullständig kundservice även via telefon. För bara två år sedan bytte Mybeat nätleverantör från Telenor till Telia och tog samtidigt in mer kapital i bolaget. Nu gör man alltså den motsatta resan och går tillbaka till Telenor som nätleverantör. 

För kunder innebär det här att man åter igen behöver byta simkort, vilket ska komma med posten till alla berörda kunder. Exakt vilket datum som nätbytet sker skiljer sig från kund till kund, men enligt Mybeat ska alla kunder få information via sms om när bytet för just varje individuell kund sker. 

Ska innebära fördelar också

Bland de fördelar som nätbytet ska innebära meddelar Mybeat i ett mejl till sina kunder att 5G stöd är en sådan sak, något som saknats under den tid Mybeat använt Telias nät. Dessutom utlovas billigare surf, billigare abonnemangskostnad, bredband, vidarekoppling av fasta nummer och stöd för wifi-samtal. Mybeat säger idag inget om nya priser som blir aktuella utan hänvisar bara till den egna hemsidan där det framöver ska komma information om de nya abonnemangen och priserna.