Nya brillor

Oppo Air Glass – glasögon som översätter nu lanserade

Oppo har visat upp ett par nya glasögon som bland annat kan hjälpa dig med översättning, navigering och kolla kalendern.

Publicerad Uppdaterad

På Oppos Inno Day-event presenterades i år en pryl som kan liknas vid ett par AR-glasögon kallade Oppo Air Glass, men Oppo själva menar att det är en aR-produkt, med litet a. Något förvirrande, men vi ska förklara. AR står för Augmentet Reality alltså att 3D-objekt projiceras på verkligheten via en skärm, aR å andra sidan är så kallad Assisted Reality. Det innebär att den bara kan projicera information i 2D. 

Air Glass består av två olika delar, dels ett par glasögonskalmar, antingen med korrigerande glas, eller utan glas, och en del som knäpps på skalmen och innehåller projektorn och en lins på vilken informationen projiceras. 

Projektorn ska vara stor som en kaffeböna och kan projicera information i ljusstyrkor upp till 1400 nits för att kunna presentera saker i även väldigt ljusa miljöer. 

Air Glass kan styras via handrörelser (om du har en klocka), en touchpanel eller genom huvudrörelser. Via Air Glass ska du kunna få information om till exempel väder, kalendern, hälsomätning, navigation och en teleprompter. Den ska också kunna hjälpa dig med översättningar, det vill säga att den lyssnar på det som sägs och projicerar översättningen på glaset så att du kan läsa. För att kunna använda produkten behöver du en Oppotelefon med ColorOS11 eller senare, vill du para en klocka krävs en Oppo Watch 2. 

Som det ser ut nu kommer Oppo Air Glass att lanseras i Kina under första kvartalet nästa år. Det finns ännu inga uppgifter om lansering i andra länder.

Källa