https://www.mobil.se/nyheter/oppo-f11-pro-kan-ge-oss-en-forsta-glimt-av-oneplus-7
566702
Nyheter
Kommer med uppfällbar selfiekamera

Oppo F11 Pro kan ge oss en första glimt av Oneplus 7

Oppo har offentliggjort sin nya telefon F11 Pro, och om historien är någonting att gå på så innebär den sannolikt en rätt tydlig bild av kommande Oneplus 7.

Kinesiska BBK Electronics äger båda varumärkena Oppo och Oneplus. Och sedan urminnes tider (nåja) så har Oneplustelefonerna – åtminstone rent designmässigt – varit baserade på tidigare flaggskepp från Oppo. Anledningen till det här upplägget stavas förstås kostnadseffektivitet. Att beställa samma komponenter till flera telefonmodeller är naturligtvis billigare. Vi förväntar oss inte att BBK Electronics har några avvikande planer just i år, och därför är den nu offentliggjorda enheten Oppo F11 Pro lite extra intressant, då den sannolikt säger en hel del om hur Oneplus 7 kan tänkas se ut. 

Får pop-up-kamera

Den mest iögonfallande detaljen är att F11 Pro har försetts med en så kallad pop-up-kamera, vilket eliminerar behovet av en sensorpanel. Selfiekameran ska ha en sensor med upplösningen 16 megapixlar. Frontstycket utgörs således till förhållandevis stor del av den 6,5 tum stora skärmen med bildförhållandet 19,5:9 och en upplösning på 1 080 x 2 340 pixlar. Så långt stämmer också specifikationerna med de förhandsrykten om Oneplus 7 som cirkulerat. Under skalet sitter dock ett Helio P70-chipp, vilket knappast lär vara aktuellt för Oneplus 7 (som med största sannolikhet får Qualcomms Snapdragon 855-chipp). Oneplus 7 lär även få både mer än 6 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme, vilket är det som gäller för F11 Pro. Men rent visuellt lär de två enheterna påminna om varandra i hög grad. Oneplus förväntas offentliggöra Oneplus 7 i maj eller juni. 

Annons