https://www.mobil.se/nyheter/oppo-g-r-in-p-den-europeiska-smartphone-marknaden
564763
Nyheter
Allt fler kinesiska telefonjättar prövar lyckan här

Oppo går in på den europeiska smartphone-marknaden

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/oppo_find_7_official.jpg?itok=u9kbYy7X', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/oppo_find_7_official.jpg?itok=-tDkmwSt', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/oppo_find_7_official.jpg', w: 800, h: 476, title: ' ' },]
I Kina går de lokala smartphone-tillverkarna som tåget, och den enda riktigt framgångsrika utländska aktören på marknaden är Apple. Att de kinesiska tillverkarna vill pröva lyckan även på andra marknader är således inte särskilt konstigt. Och nu bekräftar tillverkaren Oppo att man är på väg in i Europa.

Oppo är ett namn som sannolikt säger noll och ingenting för den som bor i vår del av världen och inte är mer än måttligt intresserad av mobiltelefoner. Med tanke på att du läser det här, så tillhör just du med största sannolikhet inte den kategorin människor, utan har koll på att Oppo är en mycket framgångsrik kinesisk smartphone-tillverkare. Men kanske kan varumärket på sikt komma att bli lite mer frukostkonversations-vänligt även i Europa. Detta då man nu bekräftat planer på ett intåg på den europeiska marknaden. Oppo ägs av BBK Electronics, en gigant på smartphonesidan som dessutom äger både Oneplus och Vivo. 

Tidpunkten oklar

Vad man inte har avslöjat är när – eller för den delen hur – man tänkt ta sig in i Europa. Möjligen följer man Xiaomis exempel och lanserar egna butiker i valda delar av Europa, eller så har man planer på samarbeten med lokala operatörer. Oppo släppte för några år sedan ett fåtal av sina telefoner med namnet Find i Europa, men har utöver det inte gjort något väsen av sig alls här. Mer information om planerna förväntas komma under den närmaste tiden. 

Ämnen