Oppo-chef visar upp enheten på Weibo

Oppo har visat bilder på sin böjbara smartphone

Jodå, även Oppo har en böjbar smartphone på gång. Enheten har visats upp på Weibo av ingen mindre än produktchefen Brian Shen.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte omöjligt att uppmärksamheten som Galaxy Fold och Huaweis Mate X fått under de senaste dagarna har medfört att Oppo fått eld i baken. Någon böjbar telefon har man förvisso inte visat upp på MWC, men däremot så har man nu publicerat bilder på en böjbar smartphone på det kinesiska sociala nätverket Weibo. Det är Oppos produktchef Brian Shen som lagt upp bilderna. Han är dock noggrann med att påpeka att det bara handlar om en prototyp och att man inte har några planer på att börja serietillverka telefonen om det inte visar sig bli stor efterfrågan i segmentet.

Påminner om Huaweis lösning

Telefonen som visas upp på bilderna påminner till stor del om just Huaweis Mate X, då skärmen omsluter telefonens utsida när den är ihopfälld. Den har också en tjockare kant på ena sidan där bland annat kameran och en rad andra komponenter huserar. Vi kan sannolikt räkna med att fler tillverkare står i begrepp att visa upp liknande koncept, och om segmentet får luft under vingarna så kan det här mycket väl vara framtidens formfaktor. Det som primärt står i vägen för att konceptet ska få ett snabbare mainstream-fäste är förstås priserna på telefonerna. Huaweis Mate X kostar till exempel motsvarande dryga 24 000 kronor, något som innebär att många helt enkelt inte kommer att ha råd med en böjbar telefon. 

Källa