Uppdaterad toppmodell

Optimus G Pro - första med Snapdragon 600

Nya uppgifter avslöjar mer om när LG Optimus G Pro - uppdateringen av toppmodellen Optimus G - ska komma till Sydkorea och USA. Dessutom ser telefonen ut att bli den första med nya Snapdragon 600-processorn.

Publicerad Uppdaterad

I mitten av januari började det dyka upp rykten om uppföljaren till LG:s Optimus G, som ni hittar en recesion av här. En tid senare bekräftade japanska operatören NTT DoCoMO att LG Optimus G Pro skulle bli en del av deras produktportfölj under våren. Nu har LG gått ut med information om en ny  version av LG Optimus G Pro som initialt är avsedd för Sydkorea och USA.

LG Optimus G Pro är en massiv telefon med en 5,5 tums skärm. Upplösningen ska vara 1920 x 1080 bildpunkter - allt så full hd. Precis som föregångaren LG Optimus G, är den nya modellen begåvad med arbetsminne på 2 gigabyte, LTE och en 13-megapixelskamera. 

Första med Snapdragon 600

Men förutom den större skärmen verkar Optimus G Pro bjuda på den del andra, spännande nyheter. Enligt uppgifter ska telefonen nämligen vara den första med Snapdragon 600-systemprocessor  som har en klockfrekvens på 1.7 GHz. 

Snapdragon 600 lanserades under ett påkostat event på CES 2013, och har beskrivit som en uppföljare till tidigare värstingprocessorn Snapdragon S4 Pro, som vi bland annat hittar i Optimus G, Sony Xperia Z och Asus Padfone 2. Enligt uppgifter från Qualcomm ska Snapdragon 600 ha fyra Krait-processorer och grafikdelen Adreno 320. Prestationsmässigt ska Snapdragon 600 vara 40 procent snabbare än Snapdragon S4 Pro

Utöver den nya Qualcomm-processorn ska telefonen vara utrustad med ett gäng nya mjukvarufuktioner, som som bland annat gör det möjligt att att använda enhetens båda kameror samtidigt, samt att kunna ta fotosfär-liknande bilder med VR Panorama. Androidversionen på telefonen uppges vara 4.1.2. När det gäller batterikraft verkar USA-versionen av Optimus G Pro köras med 3140 MAh-batteri, medan den Japan-aktuella versionen har ett batteri med en kapacitet på 3 000MAh.

Ska visas upp på MWC 2013

Enligt ett pressmeddelande från LG ska LG Optimus G Pro släppas i Sydkorea under denna veckan, men man nämner också att telefonen kommer till USA under Q2 2013.

Ryktet säger också att telefonen kommer att visas upp under Mobile World Congress 2013, som går av stapeln i slutet av denna vecka.

Källa