Nytt rykte

"Optimus G2 först med 3 GB i ramminne"

Ryktesomspunna LG Optimus G2 ska bli den första telefonen på marknaden med 3 Gbyte i ramminne, hävdar sydkoreansk media.

Publicerad Uppdaterad

Det ryktas om att LG ska lansera uppföljare till Optimus G inom kort. Nu skriver en sydkoreansk tidning att LTE-Advanced-versionen av LG:s nya kraftpaket ska bli den första smarta mobiltelefonen i världen med hela 3 Gbyte i arbetsminne.

LTE-Advanced är en vidareutveckling av LTE-tekniken, och ska göra det möjligt att nå en teoretisk hastighet på upp till 1 Gbit/s i nedladdning. Men än så länge är det bara operatören SK Telecom i Sydkorea som kan erbjuda ett mobilnät med LTE-Advanced.  

Den globala versionen av LG Optimus kommer sannolikt även vara utrustad med 3 Gbyte i ramminne, men kan ha stödet för LTE-Advanced inaktiverat, skriver sajten Phone Arena.

"Förbättrad multitasking"

Enligt tidningens källor ska telefonens multitasking förbättras avsevärt av det utökade arbetsminnet. "Optimus G2" ska också kunna spela upp ett full hd-klipp utan problem - samtidigt som du gör något på annat på telefonen.

Detta tolkas som att LG kommer att fortsätta sitt QSlide-koncept för multitasking. Qliside introducerades i och LG Optimus G, och gör det möjligt att köra vissa appar i ett eller flera popupfönster på skärmen.

Sedan tidigare har LG gått ut med att uppföljaren till Optimus G ska vara utrustad med den kraftfulla systemprocessorn Snapdragon 800 för att ge "den ultimata mobila upplevelsen".

Andra rykten om LG:s kommande toppmodell är att den ska ha en femtumskärm med full hd-upplösning, samt att volymknapparna kan vara placerade på baksidan istället för en mer konventionell lösning där de sitter på sidan av luren.