LG bjuder in till event

Optimus G2 i slutet av maj?

Sydkoreanska LG har skickat ut inbjudningar till pressevent i slutet av månaden. Nu spekuleras det om att tillverkaren planerar visa upp uppföljaren till LG Optimus G då.

Publicerad Uppdaterad

"ImaGination Begins" och sedan datumet 30:e maj 2013 - mer än så går det inte att utläsa från den pressinbjudan som LG nyligen har skickat ut.

Men på inbjudan ser man också en mobiltelefon som är porträtterad från sidan. Detta - i kombinationen med det stora "G":et i ordet "imaginationen" - har fått spekulationerna på nätet att komma igång ordentligt.

Telefonen på bilden har vissa designlikheter med LG Optimus Go Pro, som mobil.se tittade närmare på under MWC 2013. Men det kan också vara en helt ny modell som har en liknande formgivning med de tydligt rundade kanterna som Optimus G Pro har.  En het kandidat bland Androidfansen är LG Optimus G2, som ryktas vara på gång från LG.

Mystisk enhet på läckt bild

Enligt förhansryktena ska LG Optimus G vara en riktig prestandabest med Qualcomms Snapdragon 800-systemprocessor (klockad till 2.3GHz), 13-megapixelskamera och  en full hd-skärm av ännu okänd storlek.

Tidigare under veckan dök det upp en bild på en mystisk LG-enhet som ser ut att helt sakna fysiska knappar. Men om bilden föreställer Optimus G2 eller inte ska vi låta vara osagt. 

Den 30:e maj får vi reda på vad LG har i rockärmen.