Med 1,5 graders bildstabilisering

Optisk stabilisering från Samsung

Samsung har lanserat en ny kamerasensor till mobiltelefoner med 13 megapixel, med en bildstabilisering som klarar att kompensera för skakrörelser på upp till 1,5 vinkelgrader.

Publicerad Uppdaterad

Det är Samsungs dotterbolag Samsung Electro-Mechanics Co Ltd som tillverkat den nya kameramodulen. Samsung är som bekant inte bara mobiltillverkare utan även underleverantör av komponenter till andra mobiltillverkare, och företaget säger sig ha visat upp sensorn som går i volymproduktion under första halvan av 2014 för intresserade mobiltillverkare.

Det som främst utmärker sensorn är att den är försedd med optisk bildstabilisering, vilket innebär att linsen rör sig i motsatt riktning när sensorn rör sig för att kompensera skakningar och mindre rörelser. Sensorn ska klara av att kompensera rörelser på upp till 1,5 grader, vilket är dubbelt så mycket som de 0,7 grader som är standard för digitalkameror på marknaden i dag.

Modulen ska också kunna producera bilder med en ljuskänslighet som är åtta gånger bättre än föregående modell från företaget.