Annons

Tar uppkampen med Note 2

OT Scribe HD: Ny serie från Alcatel

Med sin nya serie av femtums-mobiler vill franska Alcatel ta upp kampen mot Samsung och Galaxy Note 2.

Publicerad Uppdaterad

När Samsung visade upp sin anteckningsmobil Galaxy Note på fjolårets CES-mässa, var det vissa som snabbt dömde ut telefonen med en skärm på 5,3 tum och en särskild penna som tillbehör.

Samsung Galaxy Note kom dock att bli en succé. Under senhösten släpptes uppföljaren Samsung Galaxy Note 2, som enligt uppgifter från Samsung ska ha sålt i fem miljoner exemplar under sin första månad efter säljstart.

Femtummare med penna

Franska Alcatel valde att släppa en riktig bomb på måndagen när man visade upp sin nya One Touch Scribe HD-serie på teknikmässan CES 2013. Telefonerna i serien - tre till antalet - är något något mindre än Samsung Galaxy Note 2 (5 tum respektive 5,5 tum). Men när Alcatel meddelar att serien även kommer att få en kapacitiv penna som valbart tillbehör, är det uppenbart att man hoppas kunna konkurrera med just Samsung Galaxy Note. 

Den första av de tre modellerna är den billigare Alcatel One Touch Scribe HD. Precis som de två andra modellerna i serien - som du kan läsa om här nedan - är OT Scribe HD begåvad med en femtums IPS-skärm. Upplösningen ligger på 720 x 1280 pixel och hela paketet drivs av en fyrkärnig MediaTek 6589-processor på 1.2GHz.

Modellen kommer även ha en huvudkamera på 8 megapixel, en videosamtalskamera och ett slags flip cover-skydd. Enheten har ett lagringsminne på 4 gigabyte och ska ha även vara försedd med plats för mikroSD-kort. Alcatel One Touch Scribe HD kommer att ha Android 4.1.2 som operativsystem, skriver Engadget.

Enligt uppgifter kommer denna telefon ha en prislapp på runt 400 dollar. Ett lågt pris förvisso, men då ska man ha åtanke att det gäller vid köp med bindningstid. 

Lyxigare 1080p-modell

Alcatel One Touch Scribe X är en något lyxigare modell än Alcatel One Touch Scribe. Här bjuder Alcatel på en femtums 1080p-skärm, en 12 megapixelkamera och en processor med högre klockfrekvens (1.4Ghz).

Slutligen valde Alcatel att även visa upp en 4G-modell i sin nya serie. Alcatel One Touch Scribe HD-LTE matchar Alcatel One Touch Scribe X när det gäller presentanda, men är alltså även utrustad med stöd för 4G.

Budgetmodellen Alcatel One Touch Scribe väntas släppas någon gång under Q3 2013.

[Uppdatering 8 januari] Mobil.se har fått besked om att Alctals One Touch Scribe HD-serie är aktuell för Sverige. Vi återkommer när vi vet mer om släppdatum.

Källa