https://www.mobil.se/nyheter/over-1-miljon-fitbit-versa-levererade-pa-tva-manader
565414
Nyheter
Snabba framgångar

Över 1 miljon Fitbit Versa levererade på två månader

Med sin nya smartwatch Fitbit Versa hade Fitbit den uttalade ambitionen att ”nå en bredare publik”. Och det tycks man ha gjort, för nu kommer uppgifter om att enheten skeppats i över 1 miljon exemplar, trots att klockan bara funnits på marknaden i två månader.

Ionic blev inte riktigt den framgång som Fitbit hade hoppats på, och när det var dags för en andra smartwatch-satsning så valde man ett lite annat grepp. Fitbit Versa kostar strax under 2 000 kronor och är därmed cirka 1 000 kronor billigare än Ionic. Versa är dock aningen mindre, har något sämre batteritid och ingen inbyggd GPS. Men konceptet tycks ha fallit konsumenterna i smaken, för klockan har nu enligt Fitbit själva levererats i över 1 miljon exemplar sedan den släpptes för ett par månader sedan. Det är tvivelsutan en imponerande siffra, även om det inte handlar om antalet sålda klockor direkt till slutkonsument. Siffror för specifika regioner saknas och hur det går i Sverige är därmed svårt att säga.

Utvecklarintresse finns

En intressant aspekt av framgångarna är att klockan varken kör Googles Wear OS eller Tizen. I stället har Fitbit valt att förlita sig på sitt eget Fitbit OS, något som vid en första anblick kanske kunde tyckas vara en underlig strategi. Att få med sig utvecklarna på tåget blir i det läget förstås direkt avgörande för klockans potential på marknaden. Men det hela tycks ha fallit väl ut. Runt 18 000 utvecklare ska finnas med i Fitbits utvecklarcommunity och det har tagits fram över 900 appar till operativsystemet så här långt. Hur många av de 18 000 utvecklare som verkligen jobbar på appar för Fitbit OS ska vi däremot låta vara osagt.