Färska siffror

Över 1 miljon kör med Windows Phone 8.1

På drygt en vecka har förhandsversionen av Windows Phone 8.1 installerats på över en miljon Windows Phone-enheter, visar färska siffror.

Publicerad Uppdaterad

Det var i början av april som Windows Phone 8.1 lanserades, en uppdatering som innehåller flera stora nyheter för Microsofts mobila operativsystem.

I förra veckan släppte mjukvarujätten en slags förhandsversion av Windows Phone 8.1. Testversionen är egentligen avsedd för utvecklare som är en del av Preview for Developers-appplattformen. 

Men det enda som egentligen behövs för att få ta del av förhandsversionen är att du registrerar dig på sajten Windows Phone App Studio, och sedan inleder ett projekt. Det finns sedan inga krav på att du måste slutföra eller ens påbörja arbetet med projektet som du startat.

Nu ser det ut som att möjligheten att få tidig tillgång till Windows Phone 8.1 via Preview for Developer-appen har lockat rekordmånga användare.

Nya uppgifter från annonsnätverket AdDuplex, som bland annat samlar in data från Windows Phone- och Windows 8-appar, visar att hela 3,1 procent av alla aktiva Windows Phone-användare har uppdaterat till version 8.1. 

AdDuplex har tidigare redovisat att det finns runt 50 miljoner Windows Phone 7x- och Windows Phone 8-användare världen över. Baserad på den användarbasen motsvarar 3,1 procent ungefär 1,5 miljoner enheter, rapporterar sajten WP Central.

Källa