Uppgifter från Ming-chi Kuo

”Over ear-version av Airpods på gång i år”

Den ofta korrekt informerade Apple-specialisten och analytikern Ming-chi Kuo vid analysfirman KGI Securities hävdar att Apple jobbar på ett par heltäckande så kallade over ear-versioner av sina populära trådlösa hörlurar Airpods. Enligt Kuo ska hörlurarna släppas redan i år.

Publicerad Uppdaterad

Ming-chi Kuo är något av en levande legend när det gäller Apple-rykten. Exakt vilka källor den taiwanesiska analytikern använder sig av är oklart, men att han väldigt ofta har rätt är ett obestridligt faktum. Därför är det alltid lite extra intressant när just Ming-chi Kuo kommer med produktinformation som gäller den amerikanska techjätten. Den här gången handlar det om hörlurarna Airpods, som så sent som förra veckan sades vara på gång i en ny version kallad Airpods 2, kort och gott. Enligt Kuo ska Airpods utöver det vara på gång i en täckande så kallad over ear-version. Arbetet med produkten ska vara långt framskridet och en lansering ska ske redan i år. 

Inge detaljer

Några närmare detaljer om de påstådda hörlurarna har Kuo däremot inte att bjuda på. Men med tanke på Apples förvärv av Beats, så är det möjligen inte särskilt långsökt att tänka sig att hörlurarna har vissa likheter med just Beats-hörlurar. Kuo hävdar att Apples ambition är att tillhandahålla en produkt med betydligt bättre akustiska egenskaper än de ordinarie Airpods-hörlurarna. Därmed kan man sannolikt också räkna med att det handlar om förhållandevis dyra hörlurar. Kuo säger sig inte veta exakt när hörlurarna är tänkta att släppas, men menar att det är rimligt att tänka sig en lansering först under årets fjärde kvartal. 

Källa