Kommer MWC ställas in?

På fredag avgörs ödet för Mobile World Congress

Efter flera avhopp har det börjat ryktas om att organisationen bakom MWC nu funderar på att ställa in hela mässan, beslutet ska enligt uppgift fattas på fredag.

Publicerad Uppdaterad

Förutom de avhopp som mobil rapporterat om har även Vivo, Intel, TLCL, Mediatek, Nvidia och Amazon bestämt sig för att antingen ställa in eller minska ner sin närvaro vid mässan. På fredag hålls ett möte inför mässan, något som brukar hållas varje år. Men i år sägs det att en av frågorna är huruvida mässan ska ställas in eller inte. Antagligen handlar det mycket om hur de fyra företagen Telefonica (O2), Orange, Vodafone, och Deutsche Telekom (T-Mobile) ställer sig till mässan i år. Dessa fyra är några av de största utställarna och om någon av dem hoppar av skulle det innebära en stor förlust för mässan. 

GSMA, som ligger bakom mässan, har redan gått ut med ett flertal säkerhetsåtgärder som ska förhindra att MWC ska förvandlas till en viruskarneval. Bland annat har man sagt att personer från Hubeiprovinsen i Kina inte får komma in på mässan, man ska ha temperaturscreeningar på besökare och man får inte ha varit i Kina inom 14 dagar för at få komma in (vilket måste bevisas med stämplar i pass eller visum). 

Men huruvida det faktiskt blir någon mässa, ja det återstår alltså att se. Stämmer ryktena så får vi veta det på fredag.