Imponerande prestanda

Påstådd Galaxy S9+ har dykt upp i benchmarktest

En enhet som påstås vara Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy S9+ har dykt upp i ett benchmarktest. Och den nya enheten bjuder enligt resultaten på en rejäl prestandahöjning jämfört med föregångarna.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy S9+ nämns inte uttryckligen vid namn i testet som nu dykt upp på Geekbench, men däremot nämns det modellnummer som enheten sannolikt borde få, det vill säga SM-G965U1. Det är en amerikansk modell av telefonen som testats, vilket innebär att det sitter ett Snapdragon 845-chipp under skalet, snarare än en Exynos-processor. 

Slår inte Iphone X

Enheten imponerar med ett single core-resultat på 2 422 poäng, vilket är 27 procent bättre än föregångaren S8+. När det gäller multi core är förbättringen dessutom ännu mer imponerande med ett reslutat på 8 351 poäng, vilket skulle innebära en förbättring på 31 procent. Det räcker dock inte för att matcha A11 Bionic-chippet i Iphone X. Som med alla benchmarktester ska man förstås var försiktig med att dra allt för stora växlar på resultatet. Saker kan fortfarande förändras och dessutom är det inte nödvändigtvis autentiska data. Galaxy S9+ kommer sannolikt att offentliggöras i samband med MWC i Barcelona i slutet av februari. 

Källa