https://www.mobil.se/nyheter/pastadda-dummy-versioner-av-arets-iphone-modeller-visas-i-videoklipp
565685
Nyheter
Ser övertygande ut

Påstådda dummy-versioner av årets Iphone-modeller visas i videoklipp

Ett videoklipp som påstås visa dummy-versioner av höstens tre förväntade Iphone-modeller har nu publicerats av Youtube-profilen Marques Brownlee.

Så kallade dummy-versioner av mobiltelefoner, eller attrapper om man så hellre vill, är en tämligen vanlig företeelse. Det handlar om tomma skal som visar hur de färdiga produkterna kommer att se ut, och de skickas inte sällan ut till företag som tillverkar fodral och andra tillbehör redan innan telefonerna offentliggjorts. Ibland läcker den här typen av dummy-versioner ut på både bilder och i videoklipp. Och Youtube-techprofilen Marques Brownlee – som kan tillskrivas förhållandevis hög trovärdighet – har nu publicerat ett klipp där han visar upp dummy-versioner  av vad som påstås föreställa årets tre nya Iphone-enheter. 

Inga överraskningar

Attrapperna som Brownlee visar upp i klippet bjuder inte på några direkta överraskningar, utan överensstämmer väl med de tidigare läckta bilder som dykt upp på nätet. Det är naturligtvis mer eller mindre omöjligt att avgöra huruvida attrapperna är autentiska eller inte, men enligt Brownlee ska de komma från samma källa som försåg honom med korrekta dummy-versioner av Iphone X förra året. Apple förväntas i år släppa två uppföljare till Iphone X – en med samma skärmstorlek som tidigare, det vill säga 5,8 tum samt en större 6,5-tums Plus-modell. Dessutom förväntas Apple lansera en 6,1-tums-Iphone med lite enklare specifikationer och LCD-skärm.