Bekräftar tidigare uppgifter

Patent kan ha avslöjat hur Samsungs telefon med vikbar skärm ser ut

Den nederländska sajten Let's Go Digital har uppmärksammat ett färskt patent som Samsung tilldelats, som sannolikt avslöjar hur den koreanska elektronikjättens kommande vikbara mobiltelefon kommer att se ut.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte gjort någon hemlighet av att man har en telefon med vikbar skärm på gång, och enheten förväntas presenteras officiellt i samband med CES-mässan i Las Vegas tidigt under nästa år. Och nu har ett patent dykt upp som bekräftar många av de detaljer som Samsungs mobilchef DJ Koh redan avslöjat. Patentet gäller en ”flexibel skärm och en metod för att kontrollera form eller display på en flexibel enhet” och publicerades den 20 september i år. Enheten visar en surfplatte-liknande enhet som är rustad med ett slags gångjärnslösning i mitten, vilket gör att den kan vikas ihop som en bok. 

Har ifrågasatts

Nu är det sannolikt bara en tidsfråga innan vi får se en glimt av enheten, som man ska ha kommit tämligen långt med på sluttampen. Enligt Samsung själva så ska man ha stött på flera tekniskt mycket utmanande problem i arbetet med att ta fram enheten, men till slut lyckats lösa dem. Det har förekommit uppgifter om att Samsung eventuellt kan tänkas visa upp enheten i samband med sin utvecklarkonferens i San Francisco den 7-8 november. Konceptet med vikbara enheter har dock kommit att ifrågasättas av flera analytiker, inte minst då priserna på de första telefonerna med egenskapen lär bli mycket höga. Analysfirman DSCC gick nyligen ut med en prognos som pekar på att det kommer att levereras 3,1 miljoner telefoner med böjbara skärmar under 2019. 

Källa