Annons

Alternativ till Izettle

Paypals kortläsare kommer till Androidplattan

En kortterminal kopplad till Paypal-kontot. Svenska användare får dock vänta.

Publicerad Uppdaterad

Med tjänsten Paypal Here tog den Ebay-ägda betalningstjänsten steget från webben till betalningar i butiker och på gator och torg. Paypal Here startades med den amerikanska marknaden i åtanke – vilket inte minst märks på att man i marknadsföringen gärna understryker möjligheten att ta emot checkar.

Vid lanseringen fungerade Paypal Here med Iphone, Ipad och Androidmobiler, men nu kommer alltså tjänstens app i en version även för surfplattor med Android. Listan över kompatibla enheter består av Nexus 7 2013, Nexus 10, ASUS Transformer Pad TF300T, Samsung Galaxy Tab 2, 3 och Pro, Samsung Galaxy Note 10 och Sony Xperia Z Tablet. 

Paypal Here fungerar ungefär som den i Sverige ganska utbredda tjänsten Izettle, men ett jämförande test konstaterar att Paypal utestänger flera typer av kort, tar mer betalt för hårdvaran och har högre transaktionskostnader. Styrkan med Paypal Here är istället kopplingen till Paypal och Ebay vilket underlättar för handlare som redan använder tjänsterna i sin verksamhet.

Paypal Here finns sedan en tid tillbaka i Storbritannien, men vi har inga uppgifter om eller när en lansering i Sverige kan vara aktuell.

Källa