Nästa generation

Pebble skapar modulära smartklockor

Pebble tänker Lego inför nästa generations smarta klocka.

Publicerad Uppdaterad

Sett till vad den är kapabel att göra och hur bra den gör det gillar vi Pebble och Pebble Steel skarpt här på Mobil. Men halva nöjet är ju hela tiden att titta på vad som komma skall.

Myriam Joire, som fungerar som en av företagets evangelister, avslöjar att nästa generations Pebble kommer att vara rejält anpassningsbar. I dagsläget går det att byta armband på klockan och givetvis kan du välja mellan plastmodellen och metallvarianten, men nästa version ska utöka valmöjligheterna. Exakt hur och vad som kommer att vara anpassningsbart utöver dagens klockor kunde Joire inte avslöja. Däremot bekräftade han att skärmen med E-ink är där för att stanna, troligen för att det ger både en klocka som alltid är på och tack vare det även strömsnåla egenskaper. Om klockan kommer gå att modifiera på andra sätt än just designen återstår också att se.

Nästa generations Pebble kommer att utannonseras i början av nästa år, eventuellt på CES-mässan i Las Vegas, där Pebble i år visade upp Pebble Steel för första gången.