Via Kickstarter

Pebble Time lanserad

Nu har Pebble visat upp sin andra generations smarta klocka. Här är alla detaljer.

Publicerad Uppdaterad

Pebble (och designuppdateringen Pebble Steel) tillhör utan tvekan toppskiktet bland smarta klockor, utan att för den sakens skull vara speciellt avancerad.

När klockan först dök upp var det på Kickstarter, där den slog allehanda rekord som mest finansierade projekt för den tiden. Nu är Pebble tillbaka på Kickstarter med uppföljaren Pebble Time där de kräver en halv miljon dollar för att göra klockan verklighet. När undertecknad först kom in på sajten hade de nått ungefär halvvägs och någon minut efter att deras introduktionsvideo spelats klart hade målet passerats (när den här texten publiceras ligger de på respektabla fem miljoner dollar och det tickar fortfarande uppåt).


Precis som ryktena pratade om handlar det om en klocka med samma batteritid (uppåt sju dagar) som tidigare, men denna gång med en e-ink-skärm i färg och vad som ser ut som en betydligt snabbare uppdateringshastighet. Det finns även en mikrofon inbyggd som ska användas för att ta röstanteckningar och för att skicka röstsvar till folk du inte hinner svara på när de ringer.

I likhet med första Pebble ska det heller inte vara några större problem att peta dit de armband du vill. Designen på själva klockan har dessutom blivit betydligt tunnare än sist.


Pebble Time tar sitt namn från det nya gränssnittet timeline som helt enkelt bygger på en tidslinje. Klicka nedåt med klockans knappar och du ser kommande händelser som mötesbokningar och liknande och om du klickar uppåt går du bakåt i tiden och ser inkomna notiser, steg och liknande. Pebble jobbar även på att timeline ska introduceras till deras befintliga klockor. Samtidigt ska alla befintliga appar vara kompatibla (fler än 6500 stycken enligt Pebble) och det nya gränssnittet ska ge utvecklare större möjligheter att göra snygga notiser med fler funktioner än tidigare.


Prislappen i butik kommer att landa på 199 dollar (knappt 1700 kronor direktöversatt), medan tidiga på kickstarter kan få klockan för 159 dollar som minst (ungefär 1350 kronor direktöversatt). För finansiärer på Kickstarter kommer klockan att börja skeppas i maj, medan tillgänglighet i butik återstår att se.

Källa