IFA 2016

Petcube leker med ditt husdjur

Sällskapa med husdjuret även när du inte är hemma, det är idén med Petcube.

Publicerad Uppdaterad

Bolaget Petcube finns redan på marknaden med en produkt med just samma namn, Petcube. Nu utökar de sortimentet med Petcube Play och Petcube Bites avsedda för katter respektive hundar.

Petcube Play är en uppdaterad variant av den redan befintliga kuben, med lite mindre ytmått, nattseende och bättre upplösning för den inbyggda kameran och en inbyggd lekkamrat. Tanken är att du ska kunna se vad katten gör hemma på dagarna via en app och även kunna både lyssna och prata med fyrbeningen.

En ytterligare nyhet är en inbyggd leksak i form av en laserpekare som du kan slå på för att underhålla katten medan du inte är hemma. Enheten släpps nu under november.

I början av nästa år kommer en variant för hundar kallad Petcube Bites. Även här handlar det i första hand om en husdjurskamera där du både kan se och prata med jycken hemma. Men eftersom hundar inte blir fullständigt så lyriska av en laserpekare som katter brukar bli har företaget istället byggt in en liten matlåda. Fyll upp lådan med hundgodis eller torrfoder och så kan du langa fram lite gott åt hunden ett par gånger per dag medan du är på jobbet.

Enheterna kommer att säljas för 199 respektive 249 dollar styck (motsvarande cirka 2000 respektive 2500 kronor) och kommunicerar över wifi.