Fler barnsjukdomar för Googles nykomlingar

Pixel 2-användare slår larm om störande ljud

Nya telefoner, nya problem. Nyheten om att Pixel 2 XL-skärmarna tycks vara drabbade av inbränning har knappt hunnit kablas ut över världen innan det nu är dags för nästa Pixel-problem. Den här gången tycks det handla huvudsakligen om den mindre Pixel 2-enheten, vars högtalare enligt flera användare avger både störande högfrekventa tjut och plötsliga brusiga klick.

Publicerad Uppdaterad

Det finns i nuläget hundratals vittnesmål om problemen med oljud från Pixel 2-enheterna. Enligt användarna så ska det handla om högfrekventa tjut och brusiga klickljud. Att fabriksåterställa enheterna ska inte hjälpa. Däremot har ett antal användare lyckats få bukt med klickljuden genom att avaktivera NFC på sina enheter. De tjutande ljuden har man däremot inte hittat något sätt att få ordning på. Det klickande ljudet ska enligt vissa användare låta som ”sekundvisarna på en klocka”. Det tycks i huvudsak vara den mindre Pixel 2-enheten som är drabbad av problemen, även om det förekommer vittnesmål om liknande ljud även på Pixel 2 XL-enheter. 

Lösning har påståtts vara på gång

Googles support har sagt till en av användarna att en fix är på väg att rullas ut som ska ta hand om båda problemen. Enligt utsago skulle det vara aktuellt under ”den kommande veckan”. Men eftersom det bara finns uppgifter om en enda handläggare som påstått det, så bör man förstås ta den uppgiften med en rejäl nypa salt. Andra användare säger att man rekommenderats att ta kontakt med Google för att eventuellt få nya enheter. Google har ännu inte kommit med någon officiell kommentar till de påstådda problemen. 

Källa