Annons

Bildläcka skvallrar

Pixel 2 kan få relativt tjocka skärmkanter

Slashleaks har publicerat bilder som påstås föreställa skyddsskal till kommande Pixel 2 och Pixel 2 XL.

Mobilskärmar ska vara näst intill kantfria 2017. Det tycks någon diffus designgud ha bestämt, eftersom i princip alla tillverkare nu tycks göra skärm av hela frontstycket på sina nya smartphonemodeller. Men Google dansar inte efter den pipan, åtminstone inte om man får tro de nyligen läckta bilder som påstås föreställa skyddsskal till de nya enheterna Pixel 2 och Pixel 2 XL.

Publicerad Uppdaterad

Är det någon trend på smartphonesidan som varit extremt tydlig under året så är det tillverkarnas fäbless för näst intill kantfria skärmar. Nästan samtliga tillverkare förser idag sina flaggskeppstelefoner med frontstycken som till en förkrossande stor procentuell andel utgörs av skärmyta. Men möjligen kan Googles kommande smartphonemodell Pixel 2 bli ett undantag från det som mer eller mindre tycks vara en outtalad designregel. Det visar åtminstone läckta bilder som påstås föreställa skyddsskal till de två nya Pixel-telefonerna. 

Pixel 2 XL följer mönstret

Bilderna – som kommit från källor till Slashleaks – visar att Pixel 2 XL, det vill säga den större av Googles kommande enheter, följer det tidstypiska designmönstret med oerhört tunna kanter på långsidorna och även ganska tunna kanter på kortsidorna. Däremot hänger den mindre Pixel 2 inte med i designsvängarna. Kanterna på långsidan är förvisso långt ifrån tjocka, men inte lika tunna som på Pixel 2 XL. Däremot så är kanterna på telefonens kortsidor med dagens mått mätt riktigt stora. Om bilderna är autentiska vittnar de således om två mycket olika designstilar. 

På onsdag får vi facit

Huruvida Google lyckas locka konsumenterna att köpa Pixel 2 ändå återstår förstås att se, men ett udda grepp är det hur som helst. Bilderna behöver förstås inte vara autentiska heller. Hur det ligger till med den saken lär vi slutligen få veta inom en relativt snar framtid. Google har nämligen bjudit in till ett Pixel-event nu på onsdag den 4 oktober, och då förväntas både Pixel 2 och Pixel 2 XL offentliggöras. 

Källa