Vårtecken

Pixel 3 nu omnämnd på Googles projektsajt för Android

Ett säkert vårtecken och en indikation om att rykteskarusellen lär börja snurra inom kort är när en ny Pixel-enhet omnämns på AOSP:s (Android Open Source Project) åtgärdslista. Och nu har Pixel 3 dykt upp just där.

Publicerad Uppdaterad

Pixel-fansen är kanske inte så många, med tanke på hur begränsad distributionen av telefonerna varit, men desto mer entusiastiska. Googles referens-telefoner för Android väcker av den anledningen alltid lite extra uppmärksamhet och rykten och spekulationer kring kommande enheter förekommer alltid rikligt inför ett nytt släpp. Nu är det förvisso ganska långt kvar till dess att Googles väntas släppa en ny Pixel-telefon. Det brukar nämligen ske en bra bit in på höstkanten. Men ett säkert vårtecken – och inte minst en indikation på de första uppgifterna om specifikationer läcker ut inom kort – är att en eller flera nya Pixel-nyheter omnämns på åtgärdslistan för Android Open Source Project, och det är precis vad som nu skett. 

Tre nya enheter väntas i år

Det är i en text som rör en nätverksfunktion i Android P som ”Pixel 3” uttryckligen omnämns. Själva sammanhanget är minst sagt måttligt intressant, men att telefonens namn dyker upp i en text är förstås desto mer spännande. Google förväntas enligt de senaste uppgifterna släppa hela tre nya Pixel-enheter i år, en Pixel 3 och en Pixel 3 XL samt en budgetmodell som ska vara framtagen för utvecklingsmarknader. Uppgifterna om den tredje telefonen bör dock tas med en rejäl nypa salt, då det på inget sätt är något som Google bekräftat själva. 

Källa