Pixel 3 kan vara aktuell även för Sverige

Pixel-event i Frankrike skvallrar om bredare lansering

Höstens Pixel-event hålls för första gången parallellt i USA och Europa, och nu väcks förstås förhoppningarna om att Pixel 3-telefonerna ska bli aktuella i flera europeiska länder.

Publicerad Uppdaterad

Google har valt Paris som plats för ett parallellt Pixel-event i Europa den 9 oktober, det vill säga det datum då man förväntas presentera sina nya Pixel 3-telefoner i New York. Google har bara bjudit in fransk media, men samtidigt hävdar källor med insyn i saken att eventet ska betraktas som ett europeiskt snarare än ett enbart franskt event. Det är första gången som Google anordnar ett parallellt Pixel-event i Europa, och det cirkulerar nu uppgifter om att en bredare utrullning av Pixel-telefonerna står för dörren. Vilka länder det handlar om i så fall är oklart, men här gör obekräftade uppgifter från källor till sajten 9 to 5 Google gällande att Pixel 3 kommer att släppas i ”de flesta länder där Googla Assistant har stöd för språket”. 

Sannolikt samma event

Logotypen för eventet som finns på den inbjudan som skickats till fransk media ser nästan exakt ut som logotypen man använt för det amerikanska eventet. Färgerna är det enda som skiljer dem åt. Dessutom ska eventen äga rum exakt samtidigt, vilket ytterligare talar för att det är samma produkter som ska presenteras. Just i Frankrike finns många av Googles produkter redan att köpa, men Pixel-telefonerna utgör ett undantag. Vi hoppas förstås att det här innebär att även Sverige kommer att få Pixel-telefonerna, som man hittills har varit tvungen att importera. Men som en förhållandevis liten marknad kan vi knappast ta det för givet.  

Källa