Omfattningen oklar

Pixel XL-användare larmar om laddningsproblem med Android Pie

Flera användare av den första generationens Pixel XL-telefoner har uppmärksammat att snabbladdningen tycks ha slutat fungera efter uppdatering till nya Android Pie.

Publicerad Uppdaterad

Googles Pixel-telefoner är alltid först ut med den senaste versionen av Android, och det gäller förstås även nyligen lanserade Android 9.0 Pie. Än så länge tycks utrullningen ha gått ganska smärtfritt, med undantag för att en grupp Pixel XL-användare inte längre får snabbladdning att fungera på sina enheter. Det framgår av Googles egna problemdatabas. Det hela tycks inte ha någon koppling till huruvida det handlar om officiella Google-laddare eller tredjeparts-produkter och att göra en fabriksåterställning råder inte heller bot på problemen. 

Ta det lugnt med uppdateringen

Omfattningen av problemen är i nuläget okänd, och Google har inte kommit med något officiellt uttalande om saken ännu. Det som är tydligt är dock att det enbart tycks påverka just Pixel XL. Pixel, Pixel 2 och Pixel 2 XL-användare lyser nämligen med sin frånvaro i sammanhanget. En enda Pixel 2 XL-användare vittnar om liknande problem, men det har förstås inte nödvändigtvis någon koppling till Pixel XL-problemen. Den som månar om möjligheten till snabbladdning gör hur som helst bäst i att vänta med att uppdatera till Android Pie. 

Källa