Annons

Tar upp kampen mot Apple och Samsung

Plattor ska få förlusttyngt Nokia på fötter

Nokias ordförande Jorma Ollia lovar nu att striden mot Apple och Samsung ska trappas upp. Finnarnas hemliga vapen är en serie av surfplattor och "hybrida mobiler".

Publicerad Uppdaterad

Forna finska stoltheten Nokia har rapporterat en storförlust på 1,3 miljarder euro under årets första kvartal. Men företaget är fortfarande övertygade om att man kommer vända de dräpande förlusterna till vinst igen.

I en intervju med tidningen Financial Times utlovade Jorma Ollila en serie av surfplattor och vad han kallar "hybrida mobiler" från Nokia. Med hjälp av denna serie produkter ska Nokia komma på fötter igen.

- Surfplattor är viktigt, och vi jobbar med det just nu. Dessutom kommer det flera olika hybrider och formkoncept (när det gäller design av mobila enheter, reds. anmärkning) i framtiden, säger Jorma.

Mobil har tidigare kunnat berätta att Nokias designchef bekräftat att företaget arbetar med en surfplatta. Enligt rykten kommer detta vara en Windowsplatta som är försedd med en dubbelkärnig Qualcomm SoC-processor.

Plattan väntas släppas senare under 2012, men Jorma Ollila ville inte gå närmare in på när detta kan tänkas bli  i sin intervju med Financial Times

Ollila sade inte heller någonting om vilken mjukvara som Nokias utlovade serie av surfplattor ska köras med. Men han passade på att  utrycka sig positivt om Nokias samarbete med Microsoft, vilket gör det sannolikt att de båda tenikföretagen kommer jobba tillsammans med att ta fram en Windows 8-surfplatta, skriver sajten The Verge.