Level 1

Playstation 2-emulator till Android i beta

Spelet Final Fantasy X på en surfplatta med Android.

Njut av en emulator som flyter på i silkeslena 5 bilder per sekund.

Publicerad Uppdaterad

Emulatorer har funnits länge till Android och en ny sådan vid namn "Play!" för Playstation 2 är nu i betafas. De flesta spel fungerar dock inte som man kunde önska sig. En snabb sökning på databasen över kompatibla titlar visar att endast 23 spel faktiskt går att spela. Andra laddar kanske bara upp menyn eller visar upp en svart skärm vid uppstart. Bland spelen som ska fungera finner vi bland annat Aeon Flux, Disgaea, Final Fantasy X och Gradius V. Många av spelen lider dock av lågt antal bilder per sekund (FPS). En användare rapporterar på emulatorns hemsida att de fått 5 FPS med Final Fantasy X-2, ett spel som är helt tredimensionellt och visar upp stora vyer.

Många av emulatorerna på Android i dag är fast i den tvådimensionella eran, med undantag emulatorer till Playstation 1, Nintendo 64 och Gamecube. Emulatorer för exempelvis Super Nintendo Entertainment System och Sega Master System ligger annars i topp, tillsammans med emulatorer för bärbara enheter. På Android går det  att hitta emulatorer för hårdvara hela vägen från åttiotalet till tidigt tvåtusental.

De som vill testa emulatorn kan bege sig till dess sida på Google Plus och följa instruktionerna. Nedan är en video av spelet Gradius V, en tvådimensionell arkadshooter som körs i emulatorn.