https://www.mobil.se/nyheter/populara-inbox-funktioner-tycks-vara-pa-vag-till-gmail
566541
Nyheter
Favoriter från experiment-appen kan leva vidare

Populära Inbox-funktioner tycks vara på väg till Gmail

Googles experiment-app för e-post, Inbox, stängs ned för gott i mars. Men vissa funktioner ser nu ut att leva vidare i Gmail-appen.

När beskedet kom om att Google stod i begrepp att lägga ned sin experimentella e-post-app Inbox var det många inbitna fans som blev besvikna. Appen har varit ett kul sätt att få smaka lite på vad framtiden kan ha att erbjuda, då den användes av Google som ett slags experimentplattform för funktioner som senare fick flytta in i den officiella Gmail-appen om de visade sig bli populära och fungera bra. Och nu börjar det dra ihop sig, för redan nästa månad är det slut i rutan för Inbox. Men det kan finnas hopp för några av de funktioner som Inbox-fansen uppskattat. Enligt uppgifter från en Redditanvändare så visar nämligen en skärmdump av det nya Material Design-gränssnittet för Gmail att ett antal av funktionerna kommer att flyttas över till den ordinarie Gmail-appen. 

Det ska bland annat handla om funktionen ”Bundles”, som gör det möjligt att gruppera liknande mejl med varandra. En annan funktion som tycks leva vidare är möjligheten att ”fästa” specifika mejl i appen, om man till exempel vill återvända till dem vid ett senare tillfälle, eller behålla dem om man genomför en massradering. Dessutom tycks man ha påminnelser på gång av samma slag som finns i Inbox. Det är dock oklart exakt när de nya funktionerna kan komma att rullas ut i den ordinerie Gmail-appen.