Med hjälp av mobilt BankID

Postnord-appen låter dig hämta andras paket utan leg

Postnord tar hjälp av mobilt BankID för att göra uthämtning av paket lite lättare.

Publicerad Uppdaterad

Att hämta ut paket som kräver legitimation kan vara trassligt. Särskilt så här i semestertider, då din blomvattnande och kattmatande släkting behöver visa både sin egen och din legitimation för att hämta ut paketet innan det skickas tillbaka.

Nu har det dock blivit lite lättare, åtminstone om du använder Postnord-appen. Där kan du nämligen när du får en paketavisering välja att identifiera dig med mobilt BankID. När du väl har gjort det får du en streckkod, som du kan skicka vidare till den som hjälper dig att hämta ut paketet. Budet behöver då inte visa legitimation för att hämta ut paketet, det räcker med streckkoden.

Du måste alltså ha Postnord-appen och ha registrerat dina uppgifter i appen så att du får aviseringar om nya paket direkt i appen. Den som ska hämta ut paketet behöver däremot inte ha appen installerad, utan streckkoden kan skickas via meddelandeappar eller MMS. Funktionen kan förstås användas även av den egentliga paketmottagaren om man tycker att det är krångligt att visa leg när man hämtar ut paket.

Källa