Offentliggörs på torsdag

Pressbilder som påstås föreställa Blackberry Key2 läcker ut

Blackberrys kommande smartphone Key2 kommer att offentliggöras först på torsdag, men redan nu har pressbilder på enheten läckt ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är som så ofta den notoriske techläckaren Evan Blass – även känd på Twitter under namnet @evleaks – som nu varit framme och publicerat bilder på vad som påstås vara pressrenderingar av Blackberrys kommande smartphone-modell Key2. Läckta bilder på Blackberry-enheter har dykt upp tidigare inför lanseringar och har d�� visat sig vara autentiska. Det finns väl egentligen ingenting som talar emot att de här bilderna skulle vara äkta vara, även om man förstås aldrig kan vara helt säker när det gäller läckor av det här slaget. Att döma av bilderna så fortsätter Blackberry med den förhållandevis lilla skärm och det fysiska tangentbord som föregångaren KeyOne hade.

Dubbla kameror

Vad gäller kameran så har man däremot valt att uppdatera sig mer enligt den kontemporära normen och bjuder på en dubbelkameralösning på bakstycket. Enligt tidigare läckor ska det handla om kameror med upplösningen 12 respektive 8 megapixlar. Selfiekameran ska ha en upplösning på 8 megapixlar. Vidare förväntas telefonen få ett Snapdragon 660-chipp, 4 eller 6 GB arbetsminne, 64 eller 128 GB lagringsutrymme samt ett batteri på 3 360 mAh. Telefonen sägs köra Android 8.1 Oreo. 

Källa