Iphone 6 vs Alpha, Z3 Compact, Z3, S5, One M8 & Lumia 930

Prestandatest: Iphone 6 mot konkurrenterna

Hur står sig egentligen Apples senaste mot konkurrenternas vassaste? Vi har mätt och kollat.

Publicerad Uppdaterad

Igår fick ni titta närmare på hur kameran i Apples senaste lur sköter sig i jämförelse med konkurrenterna. Idag tar vi och tittar närmare på hur prestandan är i rena prestandatest. Iphone 6 har förhållandevis klena specifikationer, med en gigabyte arbetsminne och en dubbelkärnig processor på 1,4 gigahertz, mot de flesta av konkurrenterna, som kör på minst två gigabyte arbetsminne och fyrkärniga processorer på över två gigahertz.

Precis som igår överlåter vi själva bedömandet till er läsare. Här handlar det däremot inte riktigt lika mycket om den typ av bedömning som följer med fotografier, men istället kan det skilja sig en hel del mellan de olika delkategorierna.

Det ska även nämnas att om en telefon har fått en nolla i siffrorna i det här testet betyder det inte att de är fullständigt sirapssega, utan att testprogrammet antingen inte finns till det systemet eller att det på ett eller annat sätt inte har genomförts, oftast som följd av att testprogrammet kraschar eller liknande. Av en liknande anledning har en av kategorierna i testprogrammet Antutu tagits bort, men där för att det helt enkelt är en alldeles för ny kategori för att tillräckligt många lurar ska ha hunnit få data där.

Idag tar vi upp Iphone 6 tillsammans med toppmodeller i liknande storleksklass och imorgon tittar vi på samma sak fast med Iphone 6 Plus och dess större konkurrenter.

Antutu (Klicka på bilderna för att se dem i större format)


Passmark
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)


Geekbench
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)


Sunspider och Google Octane
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)


Batteritest
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)
Mobils batteritester utförs med SIM-kort i telefonen, bluetooth, wifi gps och liknande påslaget i den mån det går och med skärmens ljusstyrka på max. Alla strömsparande funktioner är avstängda och en Youtubevideo strömmas till telefonen på maxvolym.