Iphone 6 Plus vs Note 3, One, Lumia 1520 & G3

Prestandatest: Iphone 6 Plus mot konkurrenterna

Hur står sig egentligen Apples stora Iphone mot konkurrenternas giganter? Vi har testat.

Publicerad Uppdaterad

Igår fick ni titta närmare på hur Apples Iphone 6 stod sig mot konkurrenterna i ungefär samma storleksklass. Idag tar vi och tittar närmare på hur prestandan är den större modellen, Iphone 6 Plus, och dess konkurrenter med liknande storlek på skärmen. Iphone 6 Plus har förhållandevis klena specifikationer, med en gigabyte arbetsminne och en dubbelkärnig processor på 1,4 gigahertz, mot de flesta av konkurrenterna, som kör på minst två gigabyte arbetsminne och fyrkärniga processorer på över två gigahertz.

Precis som igår och med fotojämförelsen överlåter vi själva bedömandet till er läsare. Här handlar det däremot inte riktigt lika mycket om den typen av bedömning som följer med fotografier, men istället kan det skilja sig en hel del mellan de olika delkategorierna.

Det ska även nämnas att om en telefon har fått en nolla i siffrorna i det här testet betyder det inte att de är fullständigt sirapssega, utan att testprogrammet antingen inte finns till det systemet eller att det på ett eller annat sätt inte har genomförts, oftast som följd av att testprogrammet kraschar eller liknande. Av en liknande anledning har en av kategorierna i testprogrammet Antutu tagits bort, men där för att det helt enkelt är en alldeles för ny kategori för att tillräckligt många lurar ska ha hunnit få data där. Samtidigt är det väl värt att nämna att vi givetvis inte har uteslutit Galaxy Note 4 för att vi hatar Samsung, utan den är inte med av precis samma anledning som att vi inte har ett test av Iphone 8 ute på nätet, vi har inte fått in den till kontoret ännu. Som ersättare får därför fjolårets Note 3 hoppa in istället.

Uppdaterad 13:31: Något teknikmuck gjorde att bilderna på sida tre och framåt försvann. Det är nu åtgärdat och vi ber om ursäkt för strulet.

Antutu
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Passmark
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Geekbench
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Sunspider och Google Octane

(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Batteritest
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)
Mobils batteritester utförs med SIM-kort i telefonen, Bluetooth, wifi gps och liknande påslaget i den mån det går och med skärmens ljusstyrka på max. Alla strömsparande funktioner är avstängda och en Youtubevideo strömmas till telefonen på maxvolym.