Annons

Nya riktlinjer från Apple

Pris i app-namnet förbjuds i App Store

Apple har storstädat i sin appbutik sedan i höstas.

Apple har förändrat sin policy för namngivning av appar och tillåter inte längre att prisuppgifter om en app förekommer i namnet på den. En gratis-app med ordet ”free” i namnet refuseras med andra ord från och med nu.

Publicerad Uppdaterad

Efter att flera app-utvecklare vittnat om att de nyligen fått sina appar refuserade i Apples App Store på grund av namnet har Apple nu bekräftat att det handlar om en policyförändring. Det är nämligen från och med nu förbjudet att ange prisuppgifter i apparnas namn, något som primärt berör den som genom namnet vill visa att appen är gratis. Men att göra tillägget ”free” till namnet går alltså inte längre, utan genererar ett svar från Apple om att man måste byta namn på appen. Exakt vad som föranlett förändringen har Apple inte avslöjat, ej heller om det berör redan godkända appar och i så fall när dessa måste byta namn. 

Har storstädat i App Store
Apple har jobbat intensivt med att ”storstäda” i sin appbutik under det senaste året och har bland annat rensat bort mängder av appar som man anser är övergivna eller som inte uppdaterats på länge. Huruvida den nya policyn är en del i arbetet med att snygga till appbutiken är oklart, men Apple rekommenderar hur som helst nu utvecklarna att ange prisuppgifter i beskrivningen av appen snarare än i namnet. 

Källa