https://www.mobil.se/nyheter/problem-med-skarmarna-pa-flera-testexemplar-av-galaxy-fold
566920
Nyheter
Ett ”foldgate” kan vara på gång

Problem med skärmarna på flera testexemplar av Galaxy Fold

Aj, aj, aj. Vi får verkligen hoppas att det är tillfälligheter som gjort att ett antal testexemplar av Samsungs pinfärska Galaxy Fold nu har visat sig gå sönder.

Det började bra för Galaxy Fold. Efter att ett antal testexemplar skickats ut till media så publicerades snabbt det ena positiva omdömet efter det andra. Några av de techjournalister som använt telefonen menade till och med att de för första gången på länge kände glädje inför en ny smartphone och att framtiden äntligen hade anlänt. Bara ett dygn senare kom det luftslottet – åtminstone i ett antal fall – att punkteras brutalt av verklighetens sylvassa nål. Det började med att The Verges expert Dieter Bohn noterade en utbuktning i mitten av skärmen, precis vid vikningsmekanismen. Det ska enligt Bohn ha känts ungefär som om någon del av telefonen lossnat och tryckts ut mot skärmen. Kort därefter kom Business Insiders Steve Kovach med ett Twitterinlägg där han visade hur ena halvan av skärmen på hans Galaxy Fold börjat flimra och blinka bara efter en enda dags användande. 

Samsung undersöker saken

Dessutom upptäckte Bloombergs Mark Gurman till sin förvåning att skärmen slutar fungera om man drar av skyddsfilmen. Det visade sig senare vara en skyddsfilm som man absolut inte bör avlägsna, men det framgick inte. Gurmans enhet kan förvisso inte klassas som felaktig, men det är ändå anmärkningsvärt att Samsung inte varit tydliga med att filmen inte ska avlägsnas, speciellt då den på Gurmans exemplar satt lite löst i ett av hörnen. Det är i nuläget förstås svårt att avgöra huruvida det handlar om isolerade företeelser som kan ha någon rimlig förklaring, eller om problemen med skärmarna riskerar att vara mer omfattande. I det senare fallet skulle ett potentiellt ”foldgate” kunna vara under uppsegling, något som vore det sista Samsung behöver just nu. Samsung skriver i ett uttalande om saken att man nu kommer att undersöka enheterna noggrant för att utröna vad som inträffat. Dessutom skriver man att det kommer att framgå tydligare att skyddsfilmen på telefonerna absolut inte bör avlägsnas.