Uppgifter

Processorn till Galaxy S9 redan under utveckling

Snapdragon 845 sägs vara på gång redan nu.

Samsungs nya flaggskeppstelefon Galaxy S8 må knappt ha hunnit släppas, men enligt färska uppgifter till The Investor ska arbetet med chippet till Galaxy S9 trots det redan vara i full gång.

Publicerad Uppdaterad

Det är Samsung och den amerikanska chippjätten Qualcomm som redan sägs vara i full fart med att utveckla chippet Snapdragon 845, en uppföljare till årets Snapdragon 835-chipp som sägs vara aktuell för Galaxy S9. Det ska enligt uppgifterna ännu vara oklart vem som får uppdraget att producera chippet, men sannolikt blir det taiwanesiska TSMC eller Samsung själva som kommer att stå för tillverkningen, skriver The Investor.

S8 först med Snapdragon 835
Att de två företagen jobbar tätt tillsammans är inte så förvånande, då Samsungs Galaxy är den mobila enhet som rimligen borde vara mest intressant för Qualcomm ur försäljningsmässig synpunkt. Och att de två företagen har ett tätt samarbete bevisas inte minst av att Galaxy S8 var den första enhet som kom med Qualcomms Snapdragon 835-chipp monterat. Många andra tillverkare fick också stå tillbaka, då tillgången på 835-chippet var begränsad till följd av Samsungs förestående telefonsläpp.

Inga detaljer
I princip ingenting annat är känt om det kommande mobilchippet, förutom att det sannolikt får namnet Snapdragon 845. Och förmodligen befinner sig arbetet med chippet fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadium. Uppgifterna har dessutom inte bekräftats av vare sig Samsung eller Qualcomm. Det har även tidigare cirkulerat uppgifter om att andra delar av utvecklingsarbetet med Galaxy S9 skulle vara igång.

Källa