Augmented reality

”Project Glass” är Googles glasögon

Ryktena om att Googles augmented reality-glasögon visade sig stämma och nu går man ut med information om Project Glass.

Publicerad Uppdaterad

Det är ingen färdig produkt som Google nu presenterar utan istället väljer man att visa upp några olika möjliga design-modeller som ska ge en uppfattning om hur glasögonen skulle kunna se ut när de är färdigutvecklade. Man går också ut med ett videoklipp som visar några tänkbara sätt att använda glasögonen på. I videosekvensen kan man se hur information presenteras för användaren beroende på vad man tittar på och var man befinner sig, när man sedan väljer att använda någon av funktionerna styrs det mesta med rösten.

Om glasögonen ska kunna koppla upp sig på egen hand eller via en telefon eller surfplatta framgår inte, men mycket av det som man använder mobilen till idag tänker sig Google att man ska kunna göra enbart med hjälp av glasögonen. Att Google presenterar satsningen redan nu uppges vara f'ör att man vill få igång en dialog med framtida användare.

"Vi vill inleda en konversation och dra lärdomar från den värdefulla information som kommer in", skriver man på Google+-sidan för projektet