Video:

Project Shield - ny konsol med Android

På måndagen visade Nvidia upp en handhållen Androidkonsol på CES 2013. Produkten har fått namnet Project Shield och är formad som handkontroll med en 5-tums skärm ansluten.

Publicerad Uppdaterad

Efter att ha lanserat sin nya värstingsprocessor Tegra 4 officellt på måndagsförmiddagen, skullevisade det sig att Nvidia faktiskt hade ännu mer att visa upp. Ur rockärmen trollade man nämligen fram en ny, handhållen Androidkonsol, som har fått namnet Project Shield.

Enheten utgörs av en handkontroll med ett styrkors, två analoga styrspakar och en samling knappar. På ovansidan av handkontrollen sitter sedan en 5-tums 720p-skärm fäst.

Själva hjärtat i Project Shield utgörs - föga förvånande - av Nvividas nya systemprocessor Tegra 4. Project Shield drivs med Vanilla Android, det vill säga en ren version av Android utan något annat gränssnitt på toppen av operativsystemet. 

Konsolen ska kunna ansluta till såväl Google Play som Tegra Zone för att ladda ned spel. Man ska även kunna koppla enheten till hd-teve med hjälp av en hdmi-sladd, och sedan ha möjlighet att spela på en mycket större skärm. På sikt ska Project Shield få stöd för att kunna strömma innehåll trådlöst till andra skärmar, skriver Nvidia i ett pressmeddelande.

Utöver ovan nämnda specifikationer ska Project Shield bland annat vara försedd med plats för mikro SD-kort, mikro-USB, högtalare och ha en batterikapacitet på upp till tio timmars spelande.

Källa