Spekulationer om allt från nya telefoner till Snapdragon 865

Qualcomm aviserar att man har någonting att presentera i morgon

Qualcomm stämmer nu fyra av Apples underleverantörer.

Kommer Qualcomm att visa upp nästa års mobila flaggskeppschipp i morgon? Ja, det är inte omöjligt. Men det är mer troligt att det handlar om någonting betydligt tråkigare än så.

Publicerad Uppdaterad

Det är uppgifter från källor i Japan som gör gällande att den amerikanska chippjätten Qualcomm kommer att avslöja detaljer om nästa års toppchipp (som med största sannolikhet får namnet Snapdragon 865) i samband med ett offentliggörande i morgon, tisdag. Detta efter att Qualcomm via en teaser antytt att man har någonting spännande att berätta i morgon. Chippet kommer att tillverkas av Samsung i en så kallad 7-nanometersprocess, vilket betyder att det kommer att vara både mer kraftfullt och mindre energikrävande än föregångarna, och kanske har man några enstaka detaljer om det nya chippet att bjuda på.

Men det är också fullt möjligt – ja rent av sannolikt – att det inte alls är Snapdragon 865 som Qualcomm har tänkt berätta om i morgon. Det släpps nämligen även ett antal nya telefoner med Snapdragon-chipp i morgon, och det är förstås inte omöjligt att Qualcomm vill slå på trumman för dem och inget annat. Det handlar om Xiaomi Mi 9 Pro 5G, Mi Mix Alpha, Sony Xperia 5 och Realme X2. Samtliga av de nämnda telefonerna är rustade med Qualcomms uppdaterade Snapdragon 855+-chipp. Det slutgiltiga offentliggörandet av Qualcomms nya toppchipp brukar dröja till december. 

Källa