https://www.mobil.se/nyheter/qualcomm-bjuder-in-till-snapdragon-660-lansering
563332
Nyheter
Nytt chipp för mellansegmentet

Qualcomm bjuder in till Snapdragon 660-lansering

Som du säkert själv kan läsa, så är det dags för ännu en Snapdragon-lansering inom kort.
Nu får vi inom kort veta hur bra Qualcomms nya mellansegments-chipp Snapdragon 660 är. Den amerikanska chippjätten har nu nämligen skickat ut lanseringsinbjudningar till ett event nästa tisdag.

Snapdragon 660-chipsetet är uppföljaren till Snapdragon 652, men till skillnad från tidigare chipset ämnade för mellansegmentet så ska 660 ligga betydligt närmare sin samtids toppchipp än vad som varit fallet tidigare. Det innebär att prestandan inte ska ligga alltför långt ifrån Snapdragon 835, vilket onekligen låter intressant. 

Mycket redan känt

En hel del om Snapdragon 660 är redan avslöjat, bland annat att chipsetet har en åttakärnig processor med kärnor av Kryo-typ samt att det får en Adreno 512-GPU. Processorn är därmed densamma som i Snapdragon 835, men är tillverkad med 14 nanometers-process snarare än 10-millimeters. 

Kommande enheter

Vilka smartphone-modeller som kommer att förses med Snapdragon 660 är i nuläget oklart, men det har cirkulerat rykten om att bland annat Nokia 7 och 8 samt nya Xiaomi Mi Max ska vara rustade med det nya chipsetet.