Annons

En rejäl boost för mellansegmentet

Qualcomm har offentliggjort nya chippet Snapdragon 670

Uppföljaren till förra årets Snapdragon 660 har anlänt. Qualcomm har nu nämligen offentliggjort Snapdragon 670, som bland annat ger avsevärt bättre AI-prestanda än föregångaren.

Publicerad Uppdaterad

Det kan tyckas vara en lite märklig strategi av Qualcomm att lansera ett Snapdragon 670-chipp, då det i viss mån lär bli något av en konkurrent till det tidigare lanserade chippet Snapdragon 710. Men den regelrätta uppföljaren till 660, som sitter i ett flertal mellansegmentsenheter (till exempel Nokia 7 Plus och Xiaomi Mi A2), är hur som helst Snapdragon 670. Chippet ger onekligen mellansegmentet en rejäl prestandaboost. Prestandan ska generellt sett ha ökat med 15 procent. På grafiksidan handlar det om hela 25 procent och när det gäller AI-prestanda så ligger lyftet enligt Qualcomm på hela 80 procent.

Lägre strömförbrukning

Det nya chippet har en Kryo 360-processor med åtta kärnor. Två av dem har en klockfrekvens på 2 GHz jämnt och de resterande är av mindre resursslukande och mer effektiv typ. Strömförbrukningen är enligt Qualcomm 30 procent lägre än med Snapdragon 660. Vidare hittar man samma signalprocessor i Snapdragon 670 som i prestandachippet Snapdragon 845, det vill säga en Hexagon 685. För bildbehandling har man valt en Spectra 250-processor.  

Källa