Presenteras närmare under dagen

Qualcomm har offentliggjort sitt nya toppchipp Snapdragon 865

Den amerikanska chippjätten Qualcomm har nu presenterat det systemchipp som sannolikt lär dyka upp i flera av 2020 års flaggskeppstelefoner, Snapdragon 865.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm genomför just nu sitt årligen återkommande event Snapdragon Tech Summit på Maui, och i samband med det har man nu bjudit på en första glimt av sina nya mobila systemchipp Snapdragon 765 och Snapdragon 865. Det är förstås det senare som är mest intressant, då det är den regelrätta uppföljaren till förra årets flaggskeppschipp Snapdragon 855 och 855 Plus, och förväntas sitta i flera av det kommande årets topptelefoner. Tyvärr så har man inte avslöjat några närmare tekniska specifikationer utan mer eller mindre bara redogjort för vilket fokus man har med chippen, närmare bestämt 5G och AI. Mer detaljerad information lär dock dyka upp under dagen, och vi kommer förstås att hålla dig uppdaterad så fort ny information tillkommer. 

Den mest föråvanande aspekten av Snapdragon 865 är att chippet inte har något 5G-modem integrerat, vilket många nog hade väntat sig. Chippet säljs i stället tillsammans med det separata 5G-modemet X55. Intressant nog kan man inte köpa chippet utan att också köpa modemet, och Snapdragon 865 kommer inte heller att kunna användas med modem som endast har stöd för 4G. Mellansegmentschippet Snapdragon 765 har man däremot försett med ett integrerat 5G-modem, men det erbjuder å andra sidan inte samma prestanda som Snapdragon 865. 

Källa