Visar vägen

Qualcomm har visat upp sin första enhet för förstärkt verklighet

Ska hjälpa tillverkarna och vara en förebild.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm har visat upp sin första design på en enhet för förstärkt verklighet, eller augmented reality (AR). Den heter Snapdragon XR1 AR Smart Viewer och är en form av lättviktsheadset som ansluts till en mobiltelefon eller dator. Det här är företagets första projekt som arbetar exklusivt med förstärkt verklighet, efter att tidigare ha pysslat med en både förstärkt och virtuell verklighet. 

Enheten kommer att ha dubbla 4K-skärmar med 90 Hz uppdateringfrekvens, och en kombination av färg- och svartvita kameror ska användas för att läsa av huvud- och handrörelser, läsa av omgivningen samt kunna registrera och identifiera handrörelser. Beräkningskraften kommer att delas mellan headsetet och den enhet som det är kopplat till.

Tanken från Qualcomms sida är att den här enheten ska fungera som förebild när tillverkare skapar sina egna headset och Qualcomms förhoppning är givetvis att bolagets komponenter ska driva framtidens enheter oavsett vilken tillverkaren är. Qualcomm har alltså inga tankar på att sälja sitt headset direkt till konsumenter. Designen är redan nu tillgänglig för vad man kallar "utvalda partners".

Källa