Ny Snapdragon dyker upp

Qualcomm introducerar Snapdragon 750G – Xiaomi troligen först ut

Högre prestanda och mer av allt.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm har introducerat Snapdragon 750G, en 5G-kompatibel krets som bland annat erbjuder AI-baserad störningsreducering och stöd för spelande i 120 fps. Den är en efterföljare till 730G och ett snabbare och modernare alternativ till Snapdragon 690. Den lär bli extra intressant för många tillverkare eftersom den är pinkompatibel med Snapdragon 690, vilken kan innebära att tillverkare som redan erbjuder telefoner med den versionen kan uppgradera sina telefoner med den nya modellen utan större arbetsinsatser.

750G är utrustad med ett X52-modem vilket är samma som sitter i Snapdragon 765.

I fråga om prestanda har Snapdragon 750G en åttakärnig Kryo 570-processor på 2,2 GHz, vilket ska ge upp till 20 procent högre prestanda än föregångaren 730G. Grafikprocessorn Adreno 619 ska vara 10 procent snabbare med stöd för 120 Hz upp till 1080p-upplösning.

Den utökade prestanda och förbättrade AI:n för det som kallas Qualcomm Aqstic Echo Cancellation and Noise Suppression (ECNS)-teknik innebär en prestandaökning med 20 procent jämfört med föregångaren och gör det bland annat möjligt att använda kraftfull ljudfiltrering för att exempelvis eliminera sådant som skällande hundar och sirener även med enbart en mikrofon.

De första telefonerna med Snapdragon 750G kommer att dyka upp på marknaden mot slutet av året och troligtvis kommer Xiaomi att vara den första att introducera en modell med den nya kretsen.