Mellanpris

Qualcomm lanserar tre nya Snapdragon-chipset

Qualcomm har släppt information om tre nya chipset i mellanprisklassen.

Publicerad Uppdaterad

Än så länge är det tyst från Qualcomm angående nästa års toppchipset Snapdragon 830, men nu lanserar man i alla fall en bunt nyheter i den övriga produktkatalogen.

Snapdragon 653 är det mest avancerade chippet av de tre. Det ska innebära en uppgradering från föregångaren Snapdragon 652 av processor- och grafikhastigheten med 10 procent. Stödet för arbetsminne ökar från 4 till 8 GB, och kretsen har även fått det nya X9 LTE-modemet som stödjer fler och snabbare 4g-hastigheter. Chipsetet har även Qualcomms Clearsight-teknik för dubbla kameror.

Snapdragon 626 ersätter Snapdragon 625. Processorerna är desamma, men man har lagt till X9 LTE-modem, Clearsight för dubbla kameror, och signalförstärkningstekniken TruSignal.

Minstingen i sammanhanget är Snapdragon 427, som ersätter Snapdragon 425. Även här rör det sig om att uppgradera den befintliga arkitekturen med X9-modemet, Clearsight och TruSignal. Alla tre har även stöd för Qualcomms Quickcharge-teknik för snabbladdning. Snapdragon 653 och 626 finns tillgängliga innan årets slut medan Snapdragon 427 dyker upp i början av nästa år.

Källa