Telefonerna har plockats bort från butikerna

Qualcomm tvingar Apple att sluta sälja Iphone 7 och Iphone 8 i Tyskland

Bråket mellan Apple och den amerikanska chippjätten Qualcomm fortsätter med oförminskad kraft. I den senaste vändan har Apple nu tvingats plocka bort samtliga Iphone 7- och Iphone 8-telefoner från sina butiker i Tyskland, efter att en domstol i München ansett att telefonerna inkräktar på patent tillhörande Qualcomm.

Publicerad Uppdaterad

Frågan är hur och när bråket mellan Qualcomm och Apple ska upphöra? De få försök att nå en överenskommelse som man har gjort tycks bara resultera i att parterna glider allt längre isär. För den oinitierade kan vi berätta att det hela handlar om diverse patent- samt licensavgifter. Qualcomm lyckades nyligen få till en bannlysning av flera Iphone-modeller i Kina, och sedan dess har man även lyckats få en domstol i München att tvinga Apple att sluta sälja sina telefonmodeller Iphone 7 och 8 i Tyskland, då de enligt Qualcomm inkräktar på patent som rör energibesparing. 

Kommer att överklaga

Qualcomm var tvungna att tillhandahålla en säkerhet på motsvarande 1,4 miljarder kronor innan beslutet kunde drivas igenom, vilket nu skett. Säkerheten är tänkt att täcka de eventuella skadeståndskostnader som kan bli aktuella om Apple skulle vinna efter ett överklagande av domen. Apple har också sagt att man kommer att överklaga domen, men man har alltså till en början valt att plocka bort telefonmodellerna som saken gäller. Det är oklart när ett överklagande kan bli aktuellt. Apples nyare telefonmodeller berörs inte av domen. 

Källa