1
1
https://www.mobil.se/nyheter/qualcomm-visar-upp-nya-ar-glasogon
572135
Nyheter
falskt
Uppdaterad AR från Qualcomm

Qualcomm visar upp nya AR-glasögon

Qualcomm har visat upp en ny version av sina referensglasögon för förstärkt verklighet.

När Qualcomm hade presentation förra veckan var det givetvis de nya Snapdragon-processorerna som stal rampljuset. Företaget visade dock även upp nya en ny referensdesign för glasögon med förstärkt verklighet, AR. Det är en vidareutveckling av de glasögon som företaget har visat upp tidigare för att visa upp sin XR-plattform Snapdragon XR2, men inte heller dessa är avsedda för försäljning. Istället är ”Wireless AR Smart Viewer Reference Design” avsedda att sälja in Qualcomms teknik till företag som vill tillverka glasögon för försäljning.

Bland de stora skillnaderna jämfört med företagets tidigare referensmodeller är möjligheten är möjligheten att ansluta glasögonen trådlöst via WiFi och Bluetooth till datorer och mobiler. Skärmarna som används har en upplösning på 1080p för varje ögamed en uppdateringsfrekvens på 90Hz.

Enligt Qualcomm ska ett antal tillverkare redan ha tillgång till den nya referenstekniken, vilket kan innebära att det snart kan komma att presenteras ett antal glasögon som använder XR2-plattformen.

Källa